Svartiskógur – Bakkafjörđur

Tung dag idag. 96 km på 9 timmar i sadeln. Campet revs relativt tidigt och resan startade klockan 8 imorse. De första två milen till Hellisheiđi går bra, förutom att jag tappar mit jordnötssmör. 20160614_111513Tog tid att ta sig upp, 2 timmar, men utsikten var awesome, utförslöpan på andra sidan var helt vild, plus att jag träffade tre personer som stannade och pratade lite med mig. Gött så.
Resten har varit tung transport, motvind, duggregn och dimma. Strax innan tre var jag i Vopnafjörður och ställdes då inför samma dilemma som igår efter 6 mil på 6 timmar. Should I stay or should I go? Provianterade, hängde ut lite på en bensinstation för att käka och kolla kartan när jag bestämde mig för att cykla vidare. Skulle inte hinna till þorshöfn men halvvägs dit finns ett annat ställe, vilket skulle få dagens sträcka till närmare tio mil.

20160614_19062019:00 rullar jag in i Bakkafjörđur. Det är helt dött, hinner göra byn ett varv innan jag hittar någon att fråga var campingen finns. Campingen är gratis och belagd mellan byns skola och den enda offentliga toaletten strax bredvid den obemannade bensinstationen vid matvarubutiken som har öppet två timmar om dagen fyra dagar i veckan.  Nu ligger jag i tältet och dricker te och äter vita bönor i tomatsås.

At the bar, on a longboard, riding a bike, in a recordstore, drinking coffee, marinating tofu, rocking out.
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *