Akureyri – Blönduós

G-C visar vägen!

Idag mina vänner, har det gått undan! Nytt Islandsbästa, men jag kan inte ta åt mig äran helt själv.

Jag sov både dåligt och för lite inatt men smög ändå iväg imorse innan någan annan hade vaknat. Allt var förberett, bara att packa in det på cykeln och dra.

Det har varit storslagen cykling idag genom två långa dalar där man följt vattendrag hela vägen och hästar, får och kossor har fundersamt betraktat ens förbifart. Eller så har dom bara utstött ett ljud och sprungit bort.20160620_095618

Medvinden har stadigt pressat en framåt. Så pass att när jag kom ner från Öxnadalsheiði tror jag inte att jag tog ett tramptag på kanske 15 km. Coasting!

När jag kommit fram till Varmahlíð som var dagens egentliga stopp kände jag mig inte helt färdig. Det var bra väder, klockan var mindre än väntat. Efter en liten strips och en funderare hade jag bestämt mig för att ta de sista 50 km till Blönduós. Just då träffade jag på Gian-Carlos från Italien. Rutinerad cykelturist, väderbiten krutgubbe och ett riktigt ånglok. Han tog ledningen och jag fick göra mitt bästa för att hänga på.

G-C visar vägen!
G-C visar vägen!

Även om det är svårt att föra ett samtal när man cyklar i trafik är det fint med sällskap. Vi kanske slår följe till Borđeyri imorgon.

Dagens total slutade på 142 km på just över sju timmar i sadeln. Enbart på grund av långa utförslöpor, medvind och draghjälp, men jag klagar inte.

Just nu duggregnar det och vinden har inte lagt sig. Campingen här har inget matlagningsutrymme så det blev sjukt spartanskt uppdukat i absiden. Som av en händelse tältar Ryan från Amsterdam här också. Tredje gången jag träffar på honom.

Middagen är serverad
Middagen är serverad

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.