Bildudalur

Shore laddie & Mareman

Grymt skön vilodag. Jag har varken varit rastlös eller stressad. Sov ut ordentligt, åt frukost i lugn och ro, hängde runt, pratade med folk, skrev. Som utlovat regnade det idag. Extra skönt att vara varm och torr då. Det ser ut att fortsätta regna under veckan, eventuellt med undantag för onsdag och fredag.  So be it, jag kan nog härda ut i fyra dagar.

Imorse dök norrmännen i den röda bilen upp på vandrarhemmet. Har pratat lite med dom av och till om planering och annat. Skönt sällskap.

Shore laddie & Mareman
Shore laddie & Mareman

På eftermiddagen tog jag en promenad runt byn och besökte sjömonstermuséet (coolt ställe) samt provianterade lite. Nu tror jag att jag har mat så det räcker veckan ut. Kanske måste toppa upp lite med bananer och nötter, men annars så. Har fått kläderna tvättade också. Välbehövligt.

20160626_191714Jag har planerat om min rutt härifrån för den sista veckan cykling. Istället för att cykla tillbaka mot Flókalundur och fortsätta runt ner mot Snæfellsnes halvön och vidare mot till Reykjavik kommer jag att mjukstarta imorgon och göra 30 km till Patreksfjörđur. Stanna på campingen där i två nätter och under tisdagen lifta fram och tillbaka till Látrabjarg, Islands västligaste punkt. 14 kilometer klippavsats som är drygt 400 meter höga och fyllda med lunnefåglar. Har inte sett en enda sån än. På onsdag blir det en tidig start för att hinna med 12:15 färjan från Brjánslækur till Stykkishólmur.  Det är 56 kilometer och borde inte vara något problem. Missar jag den går nästa 19:00. Därifrån är det två dagsetapper kvar på ungefär 10 mil vardera. Helt klart görbart.

De här veckorna har gått så fort och jag kan inte riktigt greppa att jag snart cyklat 200 mil och strax är framme. Helt sjukt.

1 kommentar

  1. morfar tycker att du har gjort det mycket bra som har orkat trampa
    så långt ! Ha det gott och go tur !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.