Blönduós – Borđeyri

I vanlig ordning vaknade jag kring 06. Natten hade varit förvånansvärt varm, trots blåsten.

Ryan ska just ge sig av när jag börjar packa ihop. Han är så sjukt snabb på att komma iväg. Gian-Carlos tar det lite långsammare. Han har ingen mat kvar och behöver vänta på att affären ska öppna så att han kan proviantera. Han vet inte om han ska till Borđeyri eller fortsätta ringvägen ner till Reykjavik. Vi säger temporärt adjö och jag börjar bege mig.

20160621_102526Det känns tungt att trampa, det kommer det göra hela dagen, men jag håller ändå rätt bra fart. Det är halvmulet, olika sorters kantvind, böljande väg och milsvid utsikt.

Efter fyra mil är jag ikapp Ryan när han pausar på en höjd. Vi hejar och jag blåser vidare. I Laugarbakki svänger jag in för en kaffe. Bensinstationen är nalta eljest. Den enda pumpen är av självbetjäningstyp och i butiksbyggnaden är det en äldre dam som håller hus med en second hand-butik, hembakta småkakor, kaffe samt en stenutställning. När jag sitter där utanför och och dricker en kopp riktigt gott kaffe samtidigt som jag snaskar på en apelsin-biscotti ser jag i fjärran först Ryan komma ner för backen och inte långt efter är Gian-Carlos. Det är antagligen det sista jag ser av dom.

Inte många mil kvar till campingen. Snabb proviantering i Stađarskalí och sedan 8 kilometer motvind till målet.

Campingen visar sig vara av samma sort som Bakkafjörđur, som jag undvek. Den här har dock en gräsplan istället för grus. En liten hydda med diskbänk och två toaletter. Inga matlagningsutrymmen. Det kommer en person och samlar in pengar varje kväll.

20160621_174812Just nu är jag ensam på campingen. Det har just börjat regna. Hoppas för gubbarnas skull att dom fortsatte söderut.

Imorgon hoppas jag att jag hinner till Hólmavík innan Häxkrafts- och trolldomsmuseét stänger.

4 kommentarer

  1. Hej märker du om Islänningarna tycker det är kul att deras. landslag gick vidare till 8-dels final?
    Maria Brännström

    • Haha. Jodå. Inte många islänningar på campingen men när jag tog en promenad genom byn så var det väldigt mycket ståhej från krogar och vardagsrum. Måste ha varit det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.