Halvtid i Akureyri.

Nu har jag hängt ut i Akureyri i två dagar. Det känns som att det har varit välbehövligt. Något som också har varit skönt är att jag har bott hos någon via Couchsurfing (som har haft fler gäster samtidigt) så det har funnits folk att prata med om man vill. Har inte upplevt samma känsla av stress och rastlöshet som när jag tog en dag i Seyðisfjörður, även om det är svårt att bara chilla, vilket ändå är ett nytt problem för mig.

Igår när jag inspekterade staden till fots såg jag en cykel utanför turistinformationen som jag kände igen, det visade sig vara Angelo som hade kommit till stan. Han var på Motel Alex samtidigt som mig och startade på samma dag. Vi har tagit lite olika vägar, men det var roligt att se honom igen. Han hade haft lite problem med sina knän och nu undersökte han om man kunde flyga ut till Grímsey. Skulle vara roligt att träffa på han igen senare.

Idag hängde jag ut lite i botaniska trädgården där jag kanaliserade min bästa tjuren Ferdinand, luktade på blommor, drack kaffe och skrev vykort.20160619_133536

Här har jag haft tid att matturista lite mer och jag blev sjukt nöjd över att hitta Anammas burgare i frysen på en av butikerna i stan. Givet köp och improviserad dubbel dubbelburgare med sötpotatis-strips till lördagsmiddag satt som en smäck. Det är galet hur gott det kan vara med krispiga grönsaker som gurka och paprika efter en vecka på nötter, torkad frukt, jordnötssmör, strips och vita bönor i tomatsås. Spenat! Avokado! 20160618_183856

Jag har räknat lite, planerat lite olika alternativ för den resterande cyklingen och om allt går så förvånansvärt bra som det faktiskt har gjort hittills så ser det ut att vara 12 cykeldagar kvar till Reykjavik. Lägg på en vilodag på det så har jag fortfarande en dag till övers om det skulle behövas. Nu har jag ju möjlighet att komma fram både senare och tidigare än så om det skulle strula alldeles ordentligt men det är skönt att känna att man är inom tidsramen.

Imorgon fortsätter jag västerut mot västfjordarna. Kommer bli sjukt spännande och antagligen den tyngsta delen av resan cyklingsmässigt om man ska tro ryktena. Vädret ser hyfsat ut de närmaste dagarna. De i fredags utlovade fyra dagarna med regn i början av veckan ser ut att försvunnit.

I övrigt verkar det vara ganska poppis med vanity plates bland den motorburna ungdomen. Favoriten var en 80-tals jänkare med skylten ”OTTARR”. Respekt med dubbel R.

En konstig grej med hyreshuset jag har bott i här är att man tar av sig skorna när man kommer in i trapphuset och lämnar dom där. Någon form av gemensam hall. Skumt. Sen har resten av trappen heltäckningsmatta.

Gemensam skohylla
Gemensam skohylla

Now playing: Gojira – Magma.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.