Kirkjubæjarklaustur – Svínafell

Blev varken Skaftafell, Svartifoss eller Hof idag. Däremot bra cykling. Genom öknen eller vad man ska kalla det, med lite vind som mestadels låg i ryggen. Storslaget i vanlig ordning, och känslosamt. Ett par som var vid samma rastplats som jag tyckte att jag var ”courageous”. Jag svarade att det bara var cykling. Jag borde sagt att ”it takes a special kind of stupid”.

Har lyssnat mycket på podcasts idag och igår, vilket både stjälper och hjälper. Det distraherar från värken men också ibland från nuet och omgivningarna. Det kan också förstärka känslorna. Vet inte hur ofta jag har snyftat till eller bara fulgråtit till något som jag lyssnat på, som under gårdagens misärcykling när Rebel songs podcast rev av ett gäng Operation Ivy låtar. Råtöntigt. Men men, heart on my sleeve och allt det där.

Bättre campingplats idag. Gratis dusch, dock bara kallvatten så det bara det viktigaste. Spolade av cykelkläderna också. Ska sov tidigt ikväll, morgondagen bjuder på 13 mil med hyfsade förutsättningar. Blir till att börja med ett gäng mil sydöst för att kunna runda udden och sen fortsätta nordöst. Hinner jag till Höfn innan 18 drar jag direkt till Vínbuđin. Går allt som det ska kan det bli 10 timmar i sadeln. Helst färre.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.