Kópasker – Mývatn

Dettifoss

Den här dagen startade och slutade med regn.

Sov sjukt gott i Kópasker. Åt hyfsat ordenligt. Upp tidigt och packade ihop. Alltid nervöst att bege sig iväg på morgnarna trots att det har varit rutinen i nästan två veckor nu. Kanske är det den bekväma sidan av mig som visar sig. Det är ju en ganska stor sida trots allt.

De första milen var ganska händelselösa. Lite kyligt och lite regnigt. De efterföljande fem milen var backig grusväg med tvättbräda, kulle upp och kulle ner, förbi Dettifoss och vidare genom Islands torraste område  (vilket inte förhindrade snöfläckar) och vidare ut till väg 1.

Dettifoss
Dettifoss

Det var ett par dagar sedan jag cyklade längs den och var tvungen att anpassa mig till bilar igen. Just innan man svänger ut på ettan från väg 864 finns en camping med café + wifi. Efter nio mil i sadeln är det rätt gött med en kopp java. Behövde pausa och klura lite. Morgondagens stopp är Akureyri där jag ska sova hos en snubbe från Couchsurfing. Dagvill som en är kommer jag en dag tidigt om jag inte drar ut på vägen dit. Ett par sms senare var det löst. Jag kan komma en dag tidigare och stanna en natt extra. Sjukt fint.

Mot Mývatn.
Mot Mývatn.

Således påbörjades de sista fyra milen till Mývatn. I regnet. På motorvägen. Regnet var egentligen inget större problem, det kom och gick. Den lilla blåst som varit idag har jag haft i ryggen. Dessvärre tilltog regnet när jag skulle sätta upp tältet, men det är uppe och hyfsat tortt inuti. Första gången jag slagit upp det med yttertältet först, men det gick det med. Hoppas det slutar regna tills imorgon bara. Just nu sitter jag på Daddis Pizza bredvid campingen och försöker torka upp lite.

Det blev 132 km idag. Längst hittills.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.