Långfärdsenergi

Jag har testat att göra lite olika bars vid olika tillfällen för att med ut på cykeln. Senaste batchen blev 22 stycken ris-baserade varianter, som med lite övning kommer bli riktigt bra. Receptet kommer från tidningen Casquette och finns med två olika smaksättningar och jag provade den första för att vem gillar inte Tahini och sylt? Det är ju bra grejer. En annan bra sida med idéer för bars är från No Meat Athlete . Det är bara att gå loss.

Just de här barsen har en grund på sushi-ris. Det funkar säkerligen lika bra med grötris men det var slut på affären så det blev enligt receptet. Detta ska sedan kokas som vanligt, med skillnaden att en del av vattnet byts ut mot en burk kokosmjölk. Sedan är det bara att bygga lager; Ris – Tahini – Sylt – Ris. Låt svalna, dela upp i bitar och vira in i folie. Ett gäng hamnade i frysen och ett par i kylen.

Hur blev dom här då? Jag gillar dom, men skulle gärna ha de lite fastare. M tycker att det ungefär som Risifrutti i kakform, något som inte är menat som något positivt. Efter två-tre timmar i ryggfickan var det inga problem att snaska i sig en och den hade inte blivit formlös eller runnit ur förpackningen.

Andra bars att prova är Kung Stalles Maktkakor eller Runekakor, som borde gå att veganisera utan några större problem. Kan bli ett senare test i sommar.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.