Retroaktiv RR: St. Olavsleden – Dag 1.

Efter en lite för lång sovmorgon, utebliven frukost samt en lätt panikartad sista minuten ompackning lämnade jag Sundsvall 11:30.

Turistfotade lite vid Selångerskyrka pga St. Olavsleden börjar där. Sen började resan på riktigt.
Gusturleden bjöd på lite spännande cykling med all packning. Lyckades cykla lite fel i Matfors och grusvägen bort till Stöde har jag cyklat tidigare men aldrig åt det här hållet. 5 mil in och framme i Stöde blev det numera traditionsenlig kaffe med strips på Stödegrillen. På något vis hade priset gått upp 5 spänn sen jag var där sist, men jag kanske fick regnrabatt då, jag vet inte.
Här kom första regnet, lyckligtvis varade det bara i en mil ungefär. Istället för att slaviskt följa St. Olavsleden valde jag jag Ljungadalsvägen. Mycket fin cykling och och fina/intressanta hus att titta på, stationen i Viskan och Viskan folkets park t.ex. När jag rullade in i Ljungaverk ringde jag kollega Djärv för kaffe, husesyn, samt inspektion av dotter och hund, MVG rakt igenom.

Nu var planen att ta sig till Bräcke och förbi till den tilltänkta tältplatsen i Mordviken.

St. Olavsleden ville annat.
Först blev det någon form av stig som slingrade sig över ängar, diken & skogsdungar för att avslutas vid ett bilvrak vid E14.
Därefter kom man till St. Olofskälla, något jag lyckades timea in med kvällssolen på ett fördelaktigt vis. Här blev det riktigt fina skogsvägar blandat med spår från skogsmaskiner som stundtals var på gränsen till cyklingsbara. Det blev en del pushbike uppförs och lyftande över träd. Vid ett tillfälle skrämde jag en hjort eller rådjur av något slag som bara flög upp och studsade iväg. Häftigt.

När klockan slog 21 och jag var 2 mil från Bräcke uppdagades en helt okej tältplats i form av ett litet sandtag. Modet var lågt, och hungern stor. Tältet slogs upp, middag lagades och Modus Hoperandi inmundigades. Sen blev det godnatt. Imorgon var det ÖSD & beyond!

En del av Gusturleden.
Cykel vid Bilvrak
Ta höger vid bilvraket.
St. Olofs källa.
Uppe på någon form av skogligare väg.
Middagen är serverad.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.