Reykjanes – Ísafjörđur

Tänkte att jag skulle upp lite tidigare idag. Vaknade vid 05 men drog mig en halvtimme. För en gångs skull lagade jag frukost innan jag drog vilket inte var så tokigt trots att det drog ut på tiden. Nudlar med vita bönor i tomatsås är väl varken lyxigt, kontinentalt eller intäckande av kostcirkeln men jag stod mig rätt bra på det ändå. Färdkosten i övrigt var nötter och  fem skivor rågbröd; 2 stycken 1/3 in, 2 stycken 2/3 in och en på upploppet. You gotta pace yourself before you wreck yourself, eller något. 

20160624_100348Idag serverades det en mustig frånlandsvind som tilltog i styrka ju längre in i fjordarna man kom. Som tur var har den totala sträckan ut varit längre än den in. Den första fjorden, Skötufjörđur, tog nästan två timmar att ta sig in i. Längs stranden låg en massa saker från havet, snäckskal, tång och drivved. Mitt bland allt detta hittade jag någon form av kranium. Det var inte helt och jag vet inte vad det var men jag gissar på får. Jag hittade inget bra sätt att fästa det på cykeln så det fick ligga kvar där.

Litlibær
Litlibær

Nästan längst ut på den fjorden ligger Litlibær som är någon gammal gård som rustats upp där det serveras kaffe och våfflor. Tänk er Gammlia i Umeå eller Norra Berget i Sundsvall om ni känner till det. Det var ungefär halvvägs av sträckan för dagen och kaffe är ju alltid trevligt så jag gjorde halvlek där.  ”En kopp kaffe” visade sig vara en liten kopp ur farmors finservis tillsammans med en termos. Plus en liten chokladbit. Det blev många koppar och ett lite längre stopp än tänkt, men ändå värt.20160624_122309

Halvvägs ut ur nästa fjord, Hestfjörđur, träffade jag på en annan cyklist. André från Tyskland. Vi pratade en stund vid vägkanten och tipsade varandra om diverse saker åt vardera håll. Gött avbrott.

Sedan bara framåt. Genom Súđavík som jag hade som en tidig bail out om misären skulle vara för stor, men så var det inte. Det tog fem minuter att cykla igenom men på den tiden hann jag se förvånansvärt mycket och förvånansvärt bra graffiti.

Love boat?
Love boat?

En av de första sakerna som mötte mig närmandes Ísafjörđur var en färja med stora röda läppar över bogvisiret och kraftigt sminkade ögon. Weird.

20160624_182940Hittade en awesome plats på campingen i en lite större berså, hittade hummus på butiken  (äntligen!) samt komponerade en ganska sorglig men mättande midsommar middag på frysta bönburgare, refried beans och pitabröd.

Idag var den dag jag suttit längst tid i sadeln. 9:19 och 134 kilometer. Rätt hyfsat ändå.

Glad midsommar!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.